رسم نمودار در ورد
اولین بسته نرم افزارهای مایکروسافت، تنها شامل Microsoft Office Word, Microsoft Office Power Point و Microsoft Office Excel بود.
نرم افزار ورد امکان ایجاد و اضافه کردن انواع نمودار و چارت را در تولید محتوای مورد نظر خود ایجاد کرده است که استفاده دوست داران این نرم افزار را بیش از پیش ساده تر کند و برای این منظور از سایر نرم افزارهای شرکت مایکروسافت نیز بهره برده است. به طور مثال برای رسم نمودار ها، شما میتوانید از امکانات نرم افزار Microsoft Office Excel که بهترین امکانات برای این منظور را دارا میباشد استفاده نمایید.
رسم و ایجاد نمودار در ورد
برای رسم نمودار ها به طور کلی به شیوه زیر عمل میکنیم.
از منوی بالای صفحه، مانند تصویر زیر ابتدا روی تب Insert کلید کنید. سپس در تب Insert برای ساخت و قرار دادن نمودار جدید روی گزینه Chart کلید نمایید. تا یک باکس سمت راست برای شما باز شود. شما در این قسمت می توانید اقدام به انتخاب انواع و اقسام نمودار ها بر اساس نیاز خود نمایید. دقت کنید که تمامی نمودار ها توسط اکسل در فایل ورد شما درج داده می شوند و برای تغییر محتویات آن ها می تواننید ادامه مقاله را مورد مطالعه قرار دهید.
برای رسم نمودار ریاضی در ورد بسته به نمودار مد نظر، اینکه برای اهداف آماری نیاز به نمودار داریم یا نمودار های توابعی و یا مختصاتی به ترتیب از گزینه های رسم نمودار خطی، رسم نمودار سینوسی در ورد و رسم نمودار محور مختصات در ورد استفاده مینماییم.
برای یادگیری بهتر، در ادامه آموزش رسم چند نمودار را بررسی میکنیم.
نمودار مستطیلی یک نمودار برای نمایش داده های آماری است که برای ارائه مطالب آماری در بسیاری امور از جمله اقتصاد و بهداشت و ... در word از آن استفاده میکنیم.
نحوه رسم نمودار هیستوگرام در ورد
برای رسم نمودار هیستوگرام در ورد، گزینه هیستوگرام (Histogram) را انتخاب میکنیم یا همان نمودار ستونی از باکسی که برای شما باز شده روی تب Histogram کلید نمایید و با دوبار کلید کردن روی نمودار اقدام به افزودن نمودار به فایل ورد خود نمایید. همچنین می توانید به همین صورت اقدام به افزودن جدول های مختلف در فایل ورد خود نمایید.
همزمان با درج نمودار دلخواه خود با ایجاد یک نمودار هیستوگرام یا مستطیلی یا ... ، یک جدول اکسل نیز برای ایجاد تغییر روی اعداد و اندازه ها باز خواهد شد که وابسته به نوع نمودار ساختار متفاوتی برای اطلاعات خود دارند و شما می توانید با در نظر گرفتن آن ساختار اقدام به درج و یا حذف و ویرایش محتوای نمودار نمایید. اما اگر چنین نمودار اکسلی برای شما ظاهر نشد نگران نباشد. روی نمودار کلید راست نمایید و روی گزینه Edit Data بزنید تا باکسی مانند شکل زیر باز شود.
با تغییر داده های پیش فرض وارد شده در جدول اکسل که نمونه آن را در تصویر بالا مشاهده میکنید میتوانید نمودار خود را با توجه به داده های مورد نظر خود تکمیل نمایید.
برای درک بهتر نحوه رسم نمودار دستی در ورد، به شیوه رسم دو نمودار از صفر تا صد توجه کنید.
از پنجره ای که بعد از کلیک روی گزینه Chart باز شد، گزینه Pie را انتخاب میکنیم.
این نمودار بیشتر برای نشان دادن درصد فراوانی یک جامعه آماری کاربرد دارد.
همان طور که مشاهده میکنید و طبق متنی که در قسمت بالاتر مقاله گفته شد، یک جدول از نرم افزار مایکروسافت آفیس اکسل Microsoft Office Excel برای ما باز شد که در آن میتوانیم مقادیر مورد نیاز در نمودار خود را بنا به احتیاج تغییر دهیم.
اگر این تصویر را با تصویر بالایی مقایسه کنید، متوجه تغییر اندازه قسمت های مختلف دایره در اثر تغییر دادن عدد داخل جدول مایکروسافت آفیس اکسل خواهید شد.
البته نام هر یک از قسمت ها نیز برای نمایش داده شدن در فایل ورد ما میتواند متفاوت باشد.
نمودار خطی یکی دیگر از نمودار های پر کاربرد در ورد است که با اتصال نقاط مختلف که در نمودار نشان گر داده های شما هستند، ایجاد میشود.
نقطه ها میتوانند یک مقدار در یک بازه زمانی باشند. به طور مثال، به جمله زیر توجه کنید.
سرعت یک ماشین، بعد از سه ثانیه شروع به حرکت با شتاب ثابت به بیست کیلومتر در ساعت، رسید، سپس با افزایش دادن سرعت حرکت، بعد از سه ثانیه حرکت دیگر با سرعت پنجاه کیلومتر بر ساعت شتاب را به صفر رسانده و با همان سرعت به حرکت ادامه داد.
نمودار مثال بالا به شکل زیر خواهد بود:
فرض کنید میخواهید نمودار بالا را رسم نمایید. برای رسم نمودار خطی در ورد 2016
ابتدا طبق مراحل گفته شده، بعد از کلیک روی گزینه Insert و سپس Chart گزینه Line را انتخاب نمایید.
سپس، روی OK کلیک کنید.
چیزی که اول از همه توجه شما را به خود جلب میکند این است که سه نمودار خطی در این نمودار وجود دارد، در صورتی که عکس نمودار اولیه که برای مثال نوشته شده آوردیم تنها یک نمودار خطی داشت.
برای حل این مشکل به شیوه زیر عمل میکنیم.
همانطور که میبینید با پاک کردن مولفه های مربوط به دو نمودار دیگر، تنها نمودار مورد نظر خودمان را در صفحه نگه داشتیم.
دقت داشته باشید که اگر یک مولفه در هر نمودار باقی بماند باز مشکلی برای صفحه نمودار شما پیش نمیآید چرا که نمودار خطی حداقل با داشتن دو مولفه و داده تعریف میشود.
نکته دیگری که در تصویر بالا توجه شما را به خود جلب میکند، وجود دو مولفه در نمودار خطی دوم است در حالیکه همچنان نمودار تشکیل نشده است. یکی دیگر از شروط تشکیل این نمودار، دو مولفه « پشت سر هم » میباشد که در تصویر بالا این قانون رعایت نشده است.
مشاهده میکنید که با تغییر مولفه های جدول اکسل به داده های مورد نظر خود نمودار مورد نظر خود را رسم کرده ایم.
تغییر شکل جدول در ورد
ممکن است شما بخواهید اقدام به تغییر شکل نمودار خود نمایید. باید بدانید که همزمان با درج نمودار در فایل ورد خود در قسمت بالایی یا سربرگ صفحه شما می توانید دیزاین های مربوط به نمودار خود را پیدا نمایید. برای مثال به تصویر زیر دقت نمایید.
قسمت های مشخص شده در تصویر بالا برای تغییر شکل ظاهری نمودار و chart شما در word می باشند که می توانید روی آن ها کلید نمایید و با تغییر دادن تظیمات اقدام به تغییر ظاهر نمودار خود در ورد نمایید.
لازم به ذکر است که اگر باکس سمت راست برای شما ظاهر نمی شود می توانید یک بار روی نمودار خود کلید راست نمایید و گزینه آخر یعنی Format ... را کلید نمایید. ( ... => به این علت که زمانی که به طور مثال روی قسمت محتوا کلید می کنید متنش تغییر می کنه برای اینکه فقط اون قسمت ویرایش بشه)
لازم به ذکر است که شما با کلید راست روی هر قسمت از این نمودار انتخاب گزینه آخر که اولش Format هست، می توانید تنها آن قسمت را از باکسی که سمت راست شما ظاهر می شود شخصی سازی نمایید.
قرار دادن متن کنار نمودار در ورد
برای اینکه متنی را کنار نمودار خود قرار دهید می توانید ابتدا با استفاده از نشان هایی که در اطراف نمودار وجود دارند آن را کمی کوچک نمایید. سپس روی فضای خالی نمودار کلید نمایید و آن را نگه دارید تا بتوانید نمودار خود را جابه جا نمایید و آن را روی متن یا کنار متن خود قرار دهید.
اگر نمودار روی متن شما قرار می گیرد می توانید متن خودرا سلکت نمایید و سپس با استفاده از دکمه های مشخص شده در سربرگ Home اقدام به تغییر عرض و جهت متن خود نمایید.
حذف نمودار در ورد
برای حذف نمودار در ورد می توانید آن را مانند متن سلکت نمایید و سپس دکمه Delete را کلید نمایید.
خب امیدوارم از این مقاله هم خوشتون اومده باشه. امیدوارم مقالات دیگه ما هم در خصوص آموزش ورد و آموزش های دیگه بخونید.
اگرم هر سوالی داشتید می تونید در بخش نظارت همین صفحه بپرسید.
همچنین اگر خواستید می توانید فیلم آموزشی نرم افزار ورد که صفر تا صد نرم افزار رود داخل تدرسی شده مشاهده نمایید.
:)
مقالات مرتبط

نیم فاصله چیست - درج نیم فاصله در ورد

ذخیره خودکار در ورد - auto save در word

رفع مشکل به هم ریختگی متن در ورد - فارسی و انگلیسی

آموزش تبدیل فایل ورد به پی دی اف - تبدیل word به pdf

چرخش متن در ورد - عمودی کردن نوشته در ورد

سربرگ در ورد (Header) تنضیمات و تغییر هدر در ورد

هایپرلینک در ورد (Hyperlink) + بوک مارک در ورد

درج علامت تیک در ورد - چک باکس در ورد

جایگزینی متن در ورد خیلی سریع با replace و find

تنظیم فاصله بین پارگراف ها و خطوط در ورد word

ساده ترین روش فارسی کردن شماره صفحات در ورد

افزودن کادر و حاشیه در ورد و نحوه حذف آن

آموزش درج واترمارک در ورد + حذف + فیلم آموزش

آموزش حذف صفحات در ورد + پاک کردن صفحه خالی و اضافی

چگونه فایل ورد را ذخیره کنیم - ذخیره فایل ورد به دیگر نسخه ها - ذخیره اتوماتیک در ورد

نرم افزار ورد چیست

آموزش ساخت جدول در اکسل - Table در اکسل

نیم فاصله چیست - درج نیم فاصله در ورد

ذخیره خودکار در ورد - auto save در word

رفع مشکل به هم ریختگی متن در ورد - فارسی و انگلیسی

آموزش تبدیل فایل ورد به پی دی اف - تبدیل word به pdf

چرخش متن در ورد - عمودی کردن نوشته در ورد

سربرگ در ورد (Header) تنضیمات و تغییر هدر در ورد

هایپرلینک در ورد (Hyperlink) + بوک مارک در ورد

درج علامت تیک در ورد - چک باکس در ورد

جایگزینی متن در ورد خیلی سریع با replace و find

تنظیم فاصله بین پارگراف ها و خطوط در ورد word

ساده ترین روش فارسی کردن شماره صفحات در ورد

افزودن کادر و حاشیه در ورد و نحوه حذف آن

آموزش درج واترمارک در ورد + حذف + فیلم آموزش

آموزش حذف صفحات در ورد + پاک کردن صفحه خالی و اضافی

چگونه فایل ورد را ذخیره کنیم - ذخیره فایل ورد به دیگر نسخه ها - ذخیره اتوماتیک در ورد

چگونه در اکسل بنویسیم - آموزش تایپ فارسی در اکسل + فیلم

برای ارسال نظر لطفا وارد شوید